Szélvédő csere, autóüveg csere

Szélvédő csere, autóüveg csere szakszerűen Budapest 3. kerületi műhelyünkben, Óbudán. Korrekt ár, minőségi munka, 30 éves tapasztalat!

Tudta, hogy a modern gépkocsik szélvédő üvegei, úgynevezett ragasztott (laminált) üvegek? Két réteg üvegből állnak, melyek egy rendkívül erős PVB fóliával vannak összeragasztva. Ennek köszönhető, hogy egy kőfelverődés, repedés után is legtöbb esetben biztonságosan tovább autózhatunk szélvédő javítás vagy szélvédő csere nélkül.

AZ ÁLTALUNK HASZNÁLT AUTÓÜVEG ÉS RAGASZTÓ

Autóüveg beszállítónk a Saint-Gobain Autover Hungária Kft. A Saint-Gobain SEKURIT a világ három vezető autóüveg gyártójának egyike. Európában két autóból egy Saint-Gobain SEKURIT üvegezéssel kerül forgalomba. A Saint-Gobain SEKURIT 22 országban van stabil kereskedelmi képviselete, melyeken keresztül évente 4 millió üveget értékesít. A Saint-Gobain SEKURIT márkanév garancia a legmagasabb szintű minőségre!
Ragasztott üveg esetén A Sika Magyarország termékeit használjuk. A Sika Ipari Ragasztástechnikai Üzletága fejleszti ki a ragasztó-, tömítő-, zajcsökkentő- és erősítő megoldásokat a járműiparban és a hajógyártásban, beleértve a autóbuszokat, teherautókat és a vasúti járműveket is.

SZÉLVÉDŐ CSERE MÁR 12 000 Ft-TÓL!

SZÉLVÉDŐ  TÍPUSOK

Technológiai szempontból kétféle szélvédőt különböztetünk meg: az úgynevezett gumis és a ragasztott autóüvegeket.

  • GUMIS (BEHÚZÓS) SZÉLVÉDŐ

    A gumis szélvédő a behúzós, melyet előbb az üvegre helyezünk fel, és egy behúzó madzag segítségével áthúzzuk a karosszéria erre kialakított peremén. Ez az úgynevezett Z profilos gumikeret.

  • RAGASZTOTT SZÉLVÉDŐ

    Ragasztott autóüveg esetén először a régi autóüveg eltávolítása történik meg, mely lehetséges kézi kivágóval, drótos kivágással, illetve gépi kivágóval. Ezután a karosszéria letisztítása következik, a ragasztóanyag maradékok eltávolítása a karosszéria peremről. Ezután tisztítószerrel történő megtisztítása úgy a peremnek és az üvegnek is. Száradás után a primerek felhordása, körbefutó díszkeret esetén annak a szélvédőre történő felrakása. Ragasztóanyag felhordása körben az üvegre. Varratmagasság kb. 8-10 mm. Szélvédő beszerelés az üveglap besüllyesztése szívókorongos üvegfogóval, középre a karosszériába. Majd erős felhúzása, míg a díszkeret nem érinti a karosszériát. Ezután az üveg kívülről történő ragasztószalaggal való rögzítése történik, illetve ékelése következik. Ezek a száradás alatt a karosszérián maradnak. Végül a burkolatok visszaszerelése történik. A száradási idő a ragasztó és a hőmérséklet függvénye. Kb.: 1-4 óra.

A SZÉLVÉDŐ EGYÉB FUNKCIÓJA, FONTOSSÁGA

Mint sok más alkatrész a gépjárművön a szélvédő üvegeknek is kibővült a funkciója. A ragasztó, tömítő technológiával az autóüveg közvetlenül a karosszéria, keretbe ragaszthatják. A közvetlenül ragasztott autóüveg szerves alkotó részévé válik a karosszériának, és hozzájárul a konstrukció merevségéhez, ezzel lehetővé téve, hogy a gépkocsi könnyebb, gazdaságosabb, biztonságosabb és külalakra szebb legyen. Azonos terhelés mellett az utastér sokkal kisebb mértékben csavarodik el, mint a be nem ragasztott autó üvegek esetén, jobb az úttartás, kisebb a belső zaj. Mivel az autó üveg szerkezeti elemmé vált, olyan rögzítést kellett találni, mely a keletkező erőket megfelelően átadja, de a karosszéria és a különböző merevsége és hőtágulása miatt az autóüveg nem károsodik. Ezek a látszólag ellentétes szempontok rugalmas ragasztás alkalmazása révén oldódnak fel. A szélvédő és minden autóüveg beragasztása igen fontos biztonsági tényező, hiszen a legtöbb utas oldali légzsák ütközés esetén, vagy boruláskor a szélvédőnek támaszkodik.